Fem gode grunner til å kjøpe brukt drosje

Er du på jakt etter en nyere bil med det meste av utstyr, som er godt holdt og ikke koster skjorta? Da kan en tidligere taxikjørt bil være midt i blinken for deg.

Drosjekø

Publisert:

Hoveddelen av bilbestanden i taxinæringen består av driftssikre Toyota, mens premiumbilen Mercedes følger tett på (OFV). Fellesnevneren for de fleste er lang utstyrsliste og en god vedlikeholdshistorikk. Ofte kjøres drosjene i virksomhet to til tre år før de byttes ut med nye biler. Selv om løyveinnehaverne bytter ut bilen da, betyr det ikke at bilen er «brukt opp». Skal de vinne taxikøen, bør bilen stå i stil til prisen man betaler. Dette fører til at det finnes en rekke gode bilkjøp på markedet hvor man kan få kjøpt 2-3 år gamle biler med høy kilometerstand og lav pris.

Mercedes E-Klasse
Mercedes E-Klasse er ikke et ukjent syn i taxikøen.

Vi har skrevet ned fem gode grunner til hvorfor man bør vurdere brukte drosjebiler:

  • Drosjebiler følger som regel serviceintervaller slavisk for å opprettholde serviceavtalen og garantien med merkeverkstedet.
  • En taxi er også en arbeidsplass. Her skal det tilbringes mange timer bak rattet både natt og dag. Bilene blir derfor svært godt ivaretatt og vedlikeholdt for å sikre at bilene opprettholder høy standard for både sjåfør og kunde.
  • Strenge krav fra myndighetene i henhold til å kunne drive persontransport gjør at bilene må inn til EU-kontroll allerede etter ett år. Videre skal bilen kontrolleres årlig. Til sammenligning behøver ikke en vanlig personbil å møte opp på EU-kontroll før det har gått fire år fra den var registrert, med oppfølgende EU-kontroll annenhver år.
  • Drosjebiler er ofte svært praktiske premiumbiler som passer ypperlig til norske forhold året rundt. De har god plass til alle i bilen, med et romslig bagasjerom.
  • Drosjebiler blir ofte skiftet ut av løyveinnehaver, ca. hvert andre til tredje år. Derfor kan man sikre seg en nyere bil til en svært gunstig pris. Alternativet til samme budsjett kan ofte være en eldre bil med noe lavere kilometerstand.

Skal du kjøpe bruktbil?

Car4Sale har som Norges største kommisjonsmegler og har god erfaring med salg av brukte drosjer. Vi hjelper deg med god informering av historikken og tilstanden til bilene vi selger, slik at du som kjøper får en trygg og ryddig kjøpsprosess.

Skal du selge en brukt drosje?

Dersom du har en drosje som du vurderer å selge, sjekk vår verdivurderingstjeneste og finn ut markedsverdien på din drosjebil her: selge bil.

Selge bilen?Vi gir deg en gratis verdivurdering!

Skiltmerke Norge

km

;